rozmiar tekstu: A A A

Nasze przyprawy

Gałka muszkatołowa mielona

Gałka muszkatołowa to nasiona muszkatołowca korzennego. Kształt gałki jest lekko podłużny o wymiarach 20-30 mm długości i 15-18 mm szerokości. Przyprawa ceniona ze względów smakowych oraz zdrowotnych. W kuchni gałka muszkatołowa stosowana jest do przyprawiania mięs, bigosów, a także do pierników i deserów. W medycynie znalazła zastosowanie w zwalczaniu reumatyzmu, wzdęć i zaburzeń oskrzelowych.

Zupa rybna a la Baja

Rybę oczyścić, gęsto ponacinać, pokroić na dzwonki o szerokości 2 cm. Gotować w 3 l wody wraz z drobno pokrojo ..
» Czytaj przepis

Najnowszy przepis

Grzybki zapiekane z kartoflami

Grzyby oczyścic i sparzyć wrząca wodą, odcedzic i pokroić w paski. Wrzucić do ro ..
» zobacz przepis