rozmiar tekstu: A A A

Nasze przyprawy

Goździk cały

Goździki to przyprawa uniwersalna. Dzięki swojemu korzenno-słodkiemu smakowi, nadają się zarówno do deserów, jak i potraw pikantnych. Używa się ich do: soków owocowych, koktajli, grzanego wina, ponczu i kruszonu, do ciast, pierników, czerwonej kapusty, pieczeni wieprzowej, szynki, dziczyzny, do ryb – karpia i węgorza, a także do kapuśniaku i marynat. Goździk wetknięty w cebulę, znacznie poprawia smak bulionu.
Ze względu na intensywny bukiet, goździków powinno używać się oszczędnie – 1 na 4 porcje.

Żeberka z grilla

Umyte i osuszone żeberka przyprawić przyprawą do grilla MARINA, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Tak ..
» Czytaj przepis

Najnowszy przepis

Grzybki zapiekane z kartoflami

Grzyby oczyścic i sparzyć wrząca wodą, odcedzic i pokroić w paski. Wrzucić do ro ..
» zobacz przepis