Nasze przyprawy 

Imbir mielony
Imbir lekarski jest jedną z najstarszych roślin leczniczych, jak również przyprawowych. Użytkowany jest od kilku tysiącleci. Jest on ważnym składnikiem proszku curry i wielu innych mieszanek. Dodaje się go do pierników, herbatników, ciastek, puddingów, pikli, a także wielu azjatyckich dań z warzyw. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa.
Stosowany jest przede wszystkim w dolegliwościach żołądkowo-jelitowych. Używany jest również do obniżenia ciśnienia i poziomu cholesterolu we krwi, ma również działanie rozgrzewające.
Zupa rybna a la Baja
Rybę oczyścić, gęsto ponacinać, pokroić na dzwonki o szerokości 2 cm. Gotować w 3 l wody wraz z drobno pokrojo ..
» Czytaj przepis
Najnowszy przepis
Grzybki zapiekane z kartoflami
Grzyby oczyścic i sparzyć wrząca wodą, odcedzic i pokroić w paski. Wrzucić do ro ..
» zobacz przepis