rozmiar tekstu:
A
A
A
Nasze przyprawy
Nasze przyprawy 

Liść laurowy
Liść laurowy uprawiany jest w krajach Morza Śródziemnego i na wybrzeżach Morza Czarnego. Jako przyprawy używa się wysuszonych liści z drzewa laurowego. Liść laurowy zwany też jest Wawrzynem albo Liściem Bobkowym.
Przyprawa posiada właściwości pobudzające apetyt i ułatwiające trawienie. Wykorzystywano ją w leczeniu reumatyzmu, wysypki, bólów uszu i głowy.
Liście laurowe dodaje się na początku gotowania. Przed podaniem należy
je usunąć z jedzenia, by danie nie nabrało gorzkiego smaku.
Żeberka z grilla
Umyte i osuszone żeberka przyprawić przyprawą do grilla MARINA, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Tak ..
» Czytaj przepis
Najnowszy przepis
Grzybki zapiekane z kartoflami
Grzyby oczyścic i sparzyć wrząca wodą, odcedzic i pokroić w paski. Wrzucić do ro ..
» zobacz przepis