rozmiar tekstu: A A A

Nasze przyprawy

Pieprz biały mielony

To ziarenka, które zostały zerwane po dojrzeniu owoców,
a następnie wymoczone w wodzie, obrane ze skórki i dopiero wtedy suszone na słońcu. Pieprz biały, nie jest tak ostry, jak czarny, ale ma za to bardziej wyrafinowany smak.. Doskonale nadaje się do białych sosów i harmonizuje
z wieloma europejskimi ziołami. Suche ziarenka białego pieprzu, przechowywane w całości, zachowują pikantny smak i aromat przez wiele lat, ale po rozdrobnieniu tracą go w ciągu kilku miesięcy. Dlatego powinno się przyprawiać potrawy pieprzem świeżo zmielonym.

Zupa rybna a la Baja

Rybę oczyścić, gęsto ponacinać, pokroić na dzwonki o szerokości 2 cm. Gotować w 3 l wody wraz z drobno pokrojo ..
» Czytaj przepis

Najnowszy przepis

Grzybki zapiekane z kartoflami

Grzyby oczyścic i sparzyć wrząca wodą, odcedzic i pokroić w paski. Wrzucić do ro ..
» zobacz przepis