rozmiar tekstu: A A A

Przepisy

Grzybki zapiekane z kartoflami

ocena:
pora dnia: obiad
czas: 15 - 30 minut
trudność: Proste

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścic i sparzyć wrząca wodą, odcedzic i pokroić w paski. Wrzucić do rondelka i smażyc 5 minut na połowie masła. Przełozyc do rondla  dodać sparzone , obrane i pokrojone pomidory.Doprawic do smaku solą, pieprzem oraz lisciem laurowym. Całość zalać śmietaną i dusić pod przykryciem około 10 minut. Ziemniaki umyć , obrac i pokroić w plasterki obsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Cebulę obrać drobno pokroić i podsmazyc na reszcie masła na złoty kolor. Do podduszonych grzybów dodać podsmażone ziemniaki, cebulę i dokładnie wymieszać. Grzyby zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 C. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Czego użyliśmy

40 dag świeżych prawdziwków, 30 dag ziemniaków, 1 cebula,2 pomidory, 2 łyżki koperku Marina, 50 ml oliwy, 4 dag masła, 100 ml śmietany, 2 liście laurowe Marina, pieprz mielony Marina, sól

Zobacz podobne przepisy

Żeberka z grilla
czas: ponad 60 minut
trudnośc: Proste
ocena:
Schab po dobreczeńsku
czas: 15 - 30 minut
trudnośc: Średnie
ocena:
Zupa pomidorowa z bazylią ..
czas: 15 - 30 minut
trudnośc: Średnie
ocena:

Żeberka z grilla

Umyte i osuszone żeberka przyprawić przyprawą do grilla MARINA, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Tak ..
» Czytaj przepis