Przepisy
Żeberka z grilla
Sposób przygotowania
Umyte i osuszone żeberka przyprawić przyprawą do grilla MARINA, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Tak przygotowane żeberka zrosić oliwą i piec umieszczone na aluminiowych tackach przez około dwie godziny na rozgrzanym grillu. W czasie pieczenia odwracać kilkakrotnie. W międzyczasie przyrządzić sos. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek chwilę smażyć. Dodać pozostałe składniki, powoli gotować mieszając przez około 30 minut. Upieczone żeberka podzielić na porcje, polać obficie sosem, wymieszać, odstawić na 2 godziny. Po tym czasie można podawać żeberka na zimno lub ponownie podgrzać uważając aby się nie przypaliły. Podawać ze świeżym pieczywem.
Czego użyliśmy
5 łyżek przyprawy do grilla MARINA
Sos:
- 3 łyżeczki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki ketchupu
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- 7 łyżek sosu sojowego
- 6 łyżek brązowego cukru
Żeberka z grilla
Umyte i osuszone żeberka przyprawić przyprawą do grilla MARINA, odłożyć na kilka godzin do lodówki. Tak ..
» Czytaj przepis